Vad är vänskap?

En omtumlande helg på många sätt, en fantastiskt rolig helg! En helg i vänskapens och speedwayens tecken där jag så här i efterhand i så många olika avseenden har funderat över vad vänskap egentligen är. Vem är din vän? Hur blir man vänner? Varför blir man så bra vänner med vissa men inte med andra? Men framför allt, vad är vänskapen värd?

Jag har spenderat helgen med folk som för mig var helt okända för ca 1 år sedan. Ta bara Anders som exempel som jag delade husvagn med. Vi har via speedwayen haft kontakt på internet drygt ett år. Jag har haft förmånen att få gästa hans podd, Metanolpodden, 2 gånger genom mina kunskaper inom speedwayen. Vi träffades en kort stund i våras då slumpen gjorde att hans arbetsgivare blev kund till mig. Ändå kändes det helt naturligt att fråga om jag kunde bo med honom under GP:t? Och jag tänkte på det när jag kom hem, när vi träffades var det som att det var det mest naturliga i hela världen! Det känns som att vi varit vänner hur länge som helst! Men faktum är nog snarare, jag har fått mig en ny väldigt god vän den här helgen! Tack för en grym helg Anders!

simon och anders

 

På vägen hem lyssnad jag dessutom på Arkan Asaads Sommarprat vilket berörde mig enormt mycket. Jag hade gåshud flera gånger under avsnittet och jag rekommenderar er att lyssna på hela. Men framförallt är det de sista 5 minuterna som berörde mig mest, som fick mig att tänka ännu ett var på vänskap och vad den egentligen är värd. Jag pratade dessutom i telefon med en annan god vän som faktiskt sa mer eller mindre samma sak, eller alla fall samma innebörd.

Efter att ha lyssnat på det sommarpratet och pratat med den vännen bestämde jag mig. Vissa saker går kanske inte att prata ut om, vissa sår kanske alltid kommer finnas kvar, men man kan lägga dem bakom sig. Man kan faktiskt försonas ändå! Det är aldrig försent att försonas, eller alla fall att göra ett försök!

Jag saknar min bästa vän, min bror, i mitt liv. Jag kommer alltid tycka samma sak om det som skedde i våras, det jag skrev då kommer jag alltid att stå för. Besvikelsen jag kände då kommer jag alltid att bära med mig, men jag måste lägga den bakom mig nu. Han är min bror och jag saknar honom. Jag ska göra det jag kan för att vi återigen ska kunna bygga upp vår vänskap!

Har du någon gammal vän eller familjemedlem som du förlorat kontakten med av någon anledning. Någon du är besviken på och tagit avstånd ifrån, lyssna på Arkans sommarprat, du kommer inte att ångra dig!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

En reaktion på ”Vad är vänskap?

  1. Pingback: allmän uppdatering, rehab osv. Allt utom Speedway :) | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s