Är vi redo för ett Speedway GP?

Om ganska precis en halvtimme ska vi köra första heatet av Gorzows SGP och min första fråga är egentligen som rubriken säger, är vi redo att köra ett GP? Det är 6 dagar sedan Darcys otäcka olycka och många i speedwayvärlden är fortfarande lite i chock, både förare, ledare och vi i publiken. Men livet måste gå vidare, speedwayen måste gå vidare, och det gör den också. Den har gjort det vid andra otäcka olyckor och den kommer göra det den här gången också, hur tragiskt det än är och hur tråkigt allt ändå känns.

Frågan är väl dock, hur kommer Holder prestera? Han som suttit vid DWs sida sedan i söndags kväll och sett allt, vet allt som vi andra inte vet, är han verkligen mentalt redo för att köra, för att fightas på banan? Kommer han ta duellerna eller kommer han slå av? Han som faktiskt varit på uppåtgående i form i GP:t senaste omgångarna och borde ha varit en kandidat till en finalplats, vart står han nu?

Jag presenterar alla fall körschema för er, som vanligt i samarbete med speedwaynyheter.se!
Pdf – SGP Horsens 2015 for print
xlsx – SGP Horsens 2015

SGP Gorzow 2015 - for print

SGP Gorzow 2015

Om det brukar vara svårt i normala fall att tippa ett GP så är det i det närmaste omöjligt idag. Hur har de olika förarna reagerat på olyckan som hänt, hur har de bearbetat det och vad finns i deras huvuden när det står på starten ikväll? Vilka är mest mentalt redo att fightas på liv och död ikväll? Ja, det är faktiskt den insatsen det ofta handlar om för att vinna. Något Nicki allt som oftast visar och det som lite för ofta går över styr och blir dumdristigt, men det är den insatsen det handlar om. Nicki har inte visat den bästa formen på senaste tiden, men han är nog den föraren i toppen som minst berörs av andras allvarliga olyckor så räkna inte bort honom ikväll.

Tai kan vi absolut inte heller räkna bort med den säsongen han har. Lite sämre resultat i elitserien sista två veckorna men det handlar nog mer om medveten snittsänkning än dålig form. Han leder serien och i senaste intervjun jag läste med honom kände jag att han har mognat enormt. Han sa något i stil med: klart det är kul att vinna GPn, men det viktigaste är inte vinna tävlingarna utan att få med sig så mycket poäng som möjligt varje omgång, och med den inställningen blir man världsmästare anser jag!

Jag hoppas innerligt att våra svenska förare rycker upp sig, höjer sig några snäpp till och tar sig till semifinalerna ikväll. För om det händer förväntar jag mig ett mittuppslag i aftonbladet, signerat Stefan Holm. Ni vet han som älskar speedway så mycket och svarar ”herregud” när man säger till honom att man ser fram mot ett uppslag med positivt innehåll om speedwayen nu när jag vet att han älskar sporten. Han verkar ta allt som negativ kritik och ge möjlighet till diskussion och därmed förståelse var han heller inte intresserad av.

IMG_4473Ni är nog många som vet nu att han skulle ringa mig (eftersom vi har två coacher i Sverige som frågar på twitter varför jag inte törs svara när Stefan Holm ringer) och därför vill jag bara kommentera det också. Jag skickade mina kontaktuppgifter till Stefan i ett mail och bekräftade för honom att jag var upptagen med utbildningar så om jag ej svarar är jag upptagen. Underförstått, jag jobbar på dagtid. Ganska snabbt får jag ett svar där han skriver – ”Jag ringer när du minst anar det. Intressant att du hjälper företag med marknadsföring på sociala medier. I mina ögon har du inte gjort speciellt bra reklam för dig själv i kväll.” 

Självklart ringer han mitt på dagen 2 dagar i rad och givetvis kan jag inte svara. Han berättar tydligen senare om detta för Ando och som sedan får det till att jag inte vågar svara? Ganska intressant hur fakta vrids och hur någon som varit helt utanför, inte varit del i mail-konversationen, kan göra den bedömningen! Jag ser ändå fram mot att prata med Stefan så jag hoppas han ringer en annan dag igen. Vad Ando tänker med har jag svårare att förstå och självklart hänger även Fröjd på! Men det twitter-tjafset tänker jag inte ens gå in på mer än så här för det är så osammanhängande och långt bort från speedway så det blir bara löjligt. Att Ando dessutom kan lägga energi på sånt i en stund av stor sorg, det är för mig obegripligt. Då är det bättre han lägger fokus på det han gjorde dagen efter, Darcys race i Motala som man nu ska hålla efter de svenska finalerna! Då är huvudet mer på rätt ställe igen! Och det är en riktigt bra grej han engagerar sig i!

Det blev visst ett litet sidospår i dagens GP-text, åter till GP:t nu då. Jag har ju hunnit skriva om ett par förare samt svenskarna. Jag vill också lyfta fram Zmarzlik som en kandidat i kvällens GP. Han har visat fin form och brukar sällan göra bort sig när han får chansen i GPn! Iversen blandar och ger, Zagar blir stadigare och stadigare, Janowski och Jepsen Jensen kan också blanda sig i samt att man precis som vanligt inte kan räkna bort Greg! Sa jag att det är svårt att tippa?

Som vanligt lär jag dock ge det ett försök och då ser finalen ut såhär:

  1. Woffinden
  2. Zmarzlik
  3. Hancock
  4. Pedersen

Må väl och ta han om er, snart kommer ett litet uppsnack på periscope också, där tar jag hjälp av Charlie :)

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s