SGP Melbourne 2015 – årets sista GP

När jag nu ändå är igång med bloggen igen efter inlägget igår får jag väl passa på att hålla mina åtaganden också! :) Imårn är det dags för årets sista GP och man kör alltså i Melbourne, Australien. Man startar 19:00 lokal tid vilket innebär att man kör klockan 10:00 lördag morgon svensk tid! OBS! OBS! OBS! Kommentar på det är väl bara, så skönt att BSI fattat att 19:00 lokal tid gynnar alla! Förr när man kört i Nya Zeeland så har man kört eftermiddagstävling lokal tid vilket tvingat oss i Europa att gå upp mitt i natten för att kolla! Men nu är det alltså 10:00 imårn förmiddag som gäller! Passar sjukt bra in mellan åk 1 och åk 2 i den alpina världscup-premiären från Sölden också, vilket passar mig väldigt bra! :)

Tävlingen imårn är lottad och körschema får ni som vanligt här nedan!

SGP Melbourn 2015

Som vanligt kommer ni hitta både .xlsx och .pdf versioner av körschemat hos Speedwaynyheter.se även om de i skrivande stund inte är utlagt där ännu!

Vad har vi då att vänta oss imårn? Tai är klar, korad världsmästare för 2015, så en stor del av spänningen är givetvis borta. Dock har vi en tight kamp mellan Greg och Nicki om andra platsen! Nu har vi förvisso 2 förare med 3 titlar vardera om jag minns rätt och självklart är det bara guld som räknas! Men för stunden, i tävlingen, som tävlingsmänniska vill man alltid slå sin närmaste konkurrent, du vill alltid vara så högt upp du möjligt kan och du kommer aldrig frivilligt släppa en plats till en motståndare, om det så handlar om en fight om ett silver eller en fight om en 13:e plats så vill du alltid knipa det högst rankade platsen du kan nå! Så fungerar tävlingsinstinkten! Greg har 2 poäng upp på Nicki och jag lovar att Nicki kommer göra allt för att knipa den silvermedaljen från Greg!

Med samma motivering kommer vi också se en fight mellan Kildemand, Jepsen-Jensen och Jonsson om vem som ska bli 9:a. Inte för att 9:e platsen gör någon skillnad och 8:e platsen är bortom all rimlighet att nå, men man vill som sagt så högt upp som du kan! Höll nästan på missa det men vist kommer vi även se en fight mellan Iversen, Doyle och Zagar om 4:e platsen! THJ har fortfarande en chans att gå förbi Harris och kanske till och med Batchelor för att slippa den förnedrande sistaplatsen i årets serie, så även där kommer vi ha en fight imårn! Nu lovade ju dessutom THJ efter att han hittat lösningen på Friends att han kommer ha en pallplats innan säsongen är slut, nu är det bara 1 tävling kvar att bevisa det på. Jag tror han får svårt och jag anser att uttalandet var onödigt självsäkert med den tunga säsong han haft. Jag önskar honom allt gott och jag lider med honom i hur tungt det gått i år, men nej, jag tror inte det blir någon pallplats imårn heller! Men hitta gärna lite speed och ta dig förbi Harris!

Förlåt, sista platsen skrev jag. KK är ju sist, i en klass för sig själv – sist! Så han räknade jag faktiskt inte ens med! Men självklart är det den näst sista platsen THJ ska försöka undvika!

Hur går då tävlingen imårn? Sjukt svårt att tippa! Vart står Tai som färdig världsmästare? Självklart har han nu landat i detta och kan gå in i tävlingen med vanligt tävlingsfokus, men nej – han kommer inte göra det sista lilla extra om det krävs, så en finalplats når han nog inte imårn! Greg och Nicki har dock allt att köra för och lika så Iversen, Doyle och Zagar! Sen är vi i Australien så Holder vill nog gärna vissa vad han går för! Bland de här 6 förarna hittar vi nog våra 4 finalister och ska jag försöka mig på en gissning ser det ut som följer:

  1. Pedersen
  2. Holder
  3. Hancock
  4. Iversen

Innan jag avslutar detta och säger god natt vill jag bara passa på att puscha lite för insamlingen jag startat för Movember, den jag kallar för MoSpeedway, läs mer om den här och var gärna med och bidra med det du kan, det vore helt underbart om hela speedwayfamiljen ville gå samman för en god sak! Direktlänk till insamlingen: moteam.co/mospeedway

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s