Snökaos?

Den här dagen kommer jag minnas länge, men kanske inte av samma anledning som många andra. Tisdag 19:e januari 2016 kommer jag minnas som min första riktiga vinterdag i Göteborg! Vi har förvisso haft lite snö på marken senaste veckan lite drygt, det har varit vitt, fint och kallt, men idag kom vintern! Äntligen vinter!! :) Vi kanske bara får behålla den några dagar så det gäller att njuta för fullt! Övriga Göteborgare kommer nog däremot minnas det som dagen som lamslog en hel stad… Jag menar det verkligen, lamslog, en hel stad! Visst är det sjukt?

20160119_072645192_iOS

Sant, det kom mycket snö inatt, mellan 30 och 40 cm. Absolut, jag ställde in ett möte idag. Självklart, det är svårare att köra bil i snön! Men på riktigt, vi har i flera dagar kunnat se att det skulle komma mycket snö i natt! Vi visste när vi la oss igår kväll att det skulle ha kommit stora mängder när vi vaknade idag. Ändå blir alla tagna på sängen? Jag fattar det inte? Hur kan det komma som en överraskning!?

Jag vaknar och hör på radion att endast 10% av stadens bussar och spårvagnar har kommit ut!? Snöröjningen är under all kritik! Att Landvetter flygplats helt har fått stänga! Är det ett skämt? Vinter är inget nytt fenomen, vi har den varje år. Kanske inte här nere men i Sverige har vi vinter varje år. 30cm snö över en natt är inget ovanligt om vi åker norr ut i Sverige, men här nere lamslår det en hel stad, vist är det fantastiskt!

Droppen för mig kom när jag läste om familjen som grät ut i expressen, de som inte ”kunde” komma till skolan eller arbetet idag för att allt var täckt med snö! (extern länk här). Ett tips, köp en spade! Ni får ett halvt land att skratta åt er, skratta åt oss som bor här nere! Jag kan köpa att man inte kan komma till jobbet idag om man inte har en bil och måste förlita sig på lokaltrafiken, den som inte fungerade på grund av att snöröjningen är urusel, jag har full respekt för det! Men den här familjen hade uppenbarligen en bil, men den var ju översnöad. Så då blev de ”tvungna” att vara hemma från både skolan och arbete!

20160119_090614376_iOS

Jag började min dag med att skotta mig fram till bilen, jag kunde skippat det och bara klätt på mig och pulsat fram till bilen också. Efter det insåg jag att jag var tvungen att skotta en del av parkeringen för att vara säker på att kunna backa ut. För säkerhets skull skottade jag en bit fram mot vägen också för att vara säker på att komma ut till vägen. Sen var första vägen inte plogad så jag lämnade spaden ut och gjorde ett försök med bilen, i värsta fall hade jag fått skotta lite på vägen också fram till den plogade vägen, men det slapp jag. Så, väl ute på den plogade vägen vände jag och körde tillbaka hem, ställde undan spaden, bytte om och åkte till jobbet! Absolut blev jag lite sen, jag säger inget om det, snön påverkade min dag! Men jag kunde ha gjort som familjen i expressen också, kolla ut och sedan ringa chefen och säga ”jag är insnöad”, sedan kunde jag lagt mig igen och glatt väntat på plogbilen. Den kom för övrigt vid 19:30.

Så för er i norr som skrattar åt oss här nere, åt vårt snökaos. Ja, det kom en hel del snö, det kan jag bekräfta. Nej, vi är inte insnöade, många är bara lite latare, lite mer bekväma än vad vi som är vana med vinter är. Så fortsätt skratta, det gör ni helt rätt i!

20160119_182758685_iOS

 

 

Nu ska jag gå ut och skotta mig fram till mitt förråd, behöver ha lite saker där. Eller, jag kanske ska ringa expressen istället och berätta att jag inte kan arbeta imårn för att mina verktyg är insnöade i förrådet och jag kommer inte fram dit! Ja, så får det nog bli! ;)

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s