Svenska speedwayfans behöver en Speedway-podd

Jag gav Dackepodden en chans och helt ärligt ska det sägas, hade jag inte vetat att man skulle prata masarna längre fram, hade jag inte lovat att lyssna på hela avsnittet, då hade jag stängt av efter 10 minuters lyssnande på nostalgiska dackar :)

I ett par års tid har vi haft metanolpodden med ständigt återkommande, bra avsnitt. En podd om speedway med fokus på svensk speedway men även GP, Lag-VM, SEC osv. Sen försvann den, eller, den har alla fall tagit en längre paus och för egen del fanns helt klart ett tomrum. Jag insåg att en podd om speedway behövs, en bra produkt. Sen startade Dackepodden. Jag blev inbjuden i gruppen på facebook men gick ur lika snabbt då jag ansåg att mitt intresse för att lyssna på en podd om dackarna är lika med noll.

Ett tag senare hörde Magnus av sig och frågade om jag lyssnat något och jag svarade ärligt Nej, med samma motivering. Men jag lovade honom alla fall att jag skulle ge det en chans. Mitt intresse fanns dock inte och jag sköt upp det på framtiden. Sen hörde Rickard av sig med samma fråga och ett tips på ett avsnitt där man pratade om Masarnas trupp så jag lovade nu att jag skulle lyssna på det avsnittet. Och helt ärligt ska det sägas, hade jag inte vetat att man skulle prata masarna längre fram, hade jag inte lovat att lyssna på hela avsnittet, då hade jag stängt av efter 10 minuters lyssnande på nostalgiska dackar, det blev för mycket för mig :)

Efter detta har jag inte lyssnat förens nu på avsnitt 20 då jag hörde att man haft Peter Ljung som gäst. Ett avsnitt där han gjorde skäl för smeknamnet Kung Ljung. Han levererade tankar och ideér på löpande band, klockrena tankar i stort sett rakt igenom! Många saker sa han som jag själv också skrivit tidigare, men jag återkommer till allt det här i ett senare inlägg!

Jag lyssnade med glädje på hela det här avsnittet, det var ett avsnitt för hela speedwaysverige. Något jag dock funderade på en hel del efter att ha lyssnat på avsnittet var upplägget. Vem gör vad av Rickard och Magnus? Nu kanske detta var väldigt annorlunda eftersom man för första gången hade en gäst, jag vet inte, men jag kan inte minnas att jag hörde Rickard säga mer än någon kort mening en handfull gånger på en dryg timmes lyssnande. 

20160223_175923040_iOSOm vi jämför med Metanol så har/hade vi Anders som programledare, hade koll på punkterna och styrde programmet fantastiskt bra och sedan hade vi Magnus som en kompetent speedwayälskar och tyckare som gav den andra dimensionen till programmet. En tydlig uppdelning och en bra produkt. I Dackepodden så känns det som att Magnus har tagit på sig programledarrollen, vilket han gjorde bättre nu än första gången jag lyssnade. Självklart lär man sig och utvecklas och blir bättre och bättre. Men sen känns det som att han även i dackepodden har rollen som tyckare/speedwayälskare också vilket gör att Rickard får en försvinnande liten biroll där han flikar in på något ibland. Här skulle nog en liten förändring med tydligare roller göra produkten mycket bättre!

Jag vet att de båda gör podden för att de älskar att snacka speedway och är man dacke-fan lyssnar man garanterat på varje avsnitt och självklart kommer Magnus och Rikcard hitta sitt arbetssätt och bli bättre och bättre! För egen del saknar jag dock Metanol. Blir det ingen mer Metanol så skulle jag definitivt kunna tänka mig att lyssna på en annan podd om speedway. Jag skulle kunna tänka mig att lyssna på Rickard och Magnus, men jag skulle då önska mer inriktning på speedway i stort och därmed också ett namnbyte så att man förstår att man inte hädar genom att lyssna på deras podd! :) Sen kan det vara så att det VILL vara en podd med fokus på dackarna och självklart ska dem då vara det, men då kommer jag fortfarande sakna en ”riktig” speedway-podd!

Avslutningsvis, tack för ett bra avsnitt senast och TACK Peter Ljung för fantastiska åsikter! Jag funderar dock på hur påhoppad jag skulle bli från alla håll om jag sa att det är för många primadonnor i svensk speedway? Men vi tar det en annan gång!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

4 reaktioner på ”Svenska speedwayfans behöver en Speedway-podd

 1. Finns även Speedwaypodden på P4 Kalmar.

  Gilla

  • se där, mer än jag visste! Pratas det speedway i allmänhet där eller är det fokus på småland?

   Gilla

   • Speedway i allmänhet, tar upp det mesta, från ekonomi till förhör av metrolog om varför det regnar så mycket på tisdagar.

    Är Janne Rindstig som håller i det, som även håller i det mesta som rör Speedway på SR.

    Senaste avsnitt från November var Morgan Andersson gäst och diskuterade framtiden.

    Gilla

   • kul, det ska jag lyssna in. Tack för tipset!

    Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s