Premiär, som jag längtat!

Det här skulle kunna och borde ha varit ett långt inlägg! Det borde faktiskt ha varit två, ett redan inför första GP:t i lördags och sedan ett till idag inför Elitseriepremiären imorgon! Jag har väntat på den här dagen, dels för mitt intresse för speedway, men också för min vilja att skriva! Tyvärr måste jag erkänna att motivationen till att skriva fortfarande inte riktigt finns..20150620_205224588_iOS

Dels förväntade jag mig att en paus från skrivandet skulle skapa suget, där hade jag delvis rätt. Jag vill skriva, jag är sugen på att skriva, men drivet kommer inte ändå och det blir inget riktigt att ta tag i. Dels trodde jag mig ha en spännande nyhet att presentera till den här säsongen, något som verkligen skulle få mig att lägga stor vikt vid mitt skrivande inom speedwayen, men tyvärr får jag inga besked, inga direktiv, inga krav och motprestationer. Så det jag sett fram emot, det som skulle få mig att få tummen ur och skriva så mycket och så bra som jag både vill och kan, det är än så länge i stället en besvikelse som får mig att tappa suget än mer.

I stället för skrivandet har dock speedwayen fått min tid genom styrelseuppdragen i både nystartade Saxarna Speedway samt i Örnarna som vi i Saxarna samarbetar med. Massor av saker med detta är väldigt roligt, en del saker är en stor negativ baksida. Jag har redan nu, när säsongen knappt startat, fått en insyn inom speedwayen som gör mig ledsen, deprimerad och besviken. Det spelar ingen roll vad vi gör för svensk speedways framtid och överlevnad så länge inte förarna som ska vara den här framtiden vill köra! Självklart är det lätt att klandra förarna för detta och det ska vi till viss del göra, men vi måste också fråga oss varför förarna inte vill köra? Jag ska fundera på detta och återkomma med lite tankar. Men faktum är, allt får inte handla om pengar! Ingen blir världsmästare om man redan som ungdom avstår att köra för att man får för lite pengar!

I lördags hade vi GP-premiär. Det kan ha varit ett av de bästa GPn jag sett på länge! Inte för att det var överdrivet mycket omkörningar, inte för att det var jämna startbanor. Utan för att det trots detta var en av de jämnaste tävlingar jag sett i GP sammanhang! Alla förare slog varandra, extremt många tog en heatseger och poängen fördelades mer jämnt än vad jag någonsin sett tidigare! Enormt roligt för speedwayen och för GP som cirkus! Kul också för Sverige med Antonio i semi direkt samt att Fredrik var nära och att AJ körde bättre än poängen visade!

Elitseriepremiären imorgon är, som alltid, högintressant! Hur har lagen lyckats med sina värvningar? Vilka förare floppar och vilka överaskar? Hur går det för mitt Masarna, lyckas man få KK att leverera det han kan? Han börjar säsongen som reserv och kan bli en riktig joker om han återkommer till gammal form! Madsen blev omkullkörd av Miedzinski igår och var väldigt tydlig med vad han tyckte om Miedzinskis körning, dessa två ska kampera ihop i Masarna i sommar, hur hanterar Masarna denna eventuellt krångliga situation?

Är Vetlanda lika starka som tidigare? Kan Indianerna vara med och utmana även i år? Har Lejonen förköpt sig igen, blir det fler läggmatcher likt förra året, eller har man lyckats värva bra på både förarsidan och sponsorsidan?  Vart har vi alla övriga, ej nämnda lag? Klart det ska bli kul att följa premiären imorgon, det är inget snack om det! Men det här inlägget borde ha handlat om enbart det, de gör de inte..

Bli medlem -2

Det blev trotts allt ett inlägg ikväll, om en mest ordbajsande innehåll. Jag hoppas verkligen att suget kommer tillbaka till mig, då blir det bättre framöver! Må väl!

Simon Nyman —| Sharing is Caring|–

 

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s