Indianerna Speedway – En skam för allt

När Antonio Lindbäck lämnade depån inför Indianernas sista hemmamatch för säsongen och vägrade köra, då blev han det svarta fåret. Klubben, Indianerna Speedway, valde att lägga hela skulden på Antonio och menade på att man hade följt den avbetalningsplan som var uppsatt, det visade sig vara en stor lögn. Fansen trodde dock klubben och kastade all skit på Antonio. Efter detta uppdagades till slut äntligen indianernas ekonomiska läge, men om vi fortfarande har fått hela sanningen är det ingen som vet, troligtvis inte ens huvudpersonen själv, Dan-Åke Moberg.

Skärmklipp 2016-06-12 21.52.41

Jag hade egentligen inte tänkt skriva mer i ämnet, jag tycker inte sporten behöver smutsas ner mer än vad den lyckats med av sig själv ändå. Men nu är läget så tragiskt, lögnerna så många, sveken så stora, nu får det vara nog!

Indianerna har alltså efter säsongen gått ut med den officiella ståndpunkten att man tänker köra Elitseriespeedway 2017, att man ska betala alla sina förare, alla skulder. Under den här tiden har man dessutom gjort klart med ex antal förare till nästa års säsong, kontrakterat förare som sedan börjat planera sitt 2017. Allt har rullat på och utåt har man fått det att låta som att man är på banan. Det sjukaste är att de flesta har trott på dem, trott på herr Moberg. Fallet Lindbäck var inte bevis nog, han var ju det svarta fåret.

Idag gick Anton ut igen och berättar att man efter de uteblivna betalningarna gjorde en ny avbetalningsplan med klubben men att inte heller den följs, att det inte heller den här gången finns en enda krona insatt på kontot! Samtidigt ser vi i en artikel i NA.se att Indianernas styrelse har fått informationen att förarna har fått sin första betalning enligt plan men att resten av avbetalningsplanen inte kommer kunna följas. Redan här är det tragiskt, men när man sedan inser att även detta är en lögn så blir jag förbannad på riktigt! Varför dessa konstanta lögner, varför alla dessa brutna löften?

Den här gången är jag dock helt säker på att Antonio inte bli det svarta fåret, den här gången har även Fredrik Lindgren, Niels Kristian Iversen samt Joel Andersson gått ut med samma uppgifter, de har inte sett röken av en enda krona! Förhoppningsvis är det ingen som går på lögnerna från Dan-Åke den här gången!

Så min fråga blir nu, när avsätts Dan-Åke Moberg? När anmäls han för förtal och svindleri? Men å andra sidan är han politiker och där är han troligtvis van med att det fungerar att göra underskott, att låta skulderna växa. Men detta är inte politik, detta är VERKLIGHETEN Dan-Åke. Det du gör är att du förstör karriärerna för flera förare. Att du då tillåts sitta kvar och fortsätta med samma svindleri inför 2017 är en gåta, ett skämt! Inte nog med att du sabbat en av svensk speedways mest anrika föreningar, inte nog med att du satt stora käppar i hjulet för 3 stjärnförare varav 2 är svenska stjärnförare, inte nog med att du ger din egen stora talang ett helvete rent ut sagt! Så tillåts du sabba ytterligare 5-6 förares 2017 genom att få folk att tro på dig, tro på dina politiska lögner, ännu en gång.

Jag lider med de drabbade förarna, jag lider med svensk speedway, jag lider dock inte ett dugg med Dan-Åke Moberg! Nej, för hans del FÖRVÄNTAR jag mig att årsmötet gör det enda rätta, sittande styrelse ska ej beviljas ansvarsfrihet! Sen vill jag se en rättslig process inledas, för detta är på riktigt kriminellt! Sist men inte minst vill jag aldrig mer någonsin se Dan-Åke Moberg involverad i speedway på något sätt över huvud taget! Jag vill aldrig mer se honom som politiker! Han ska aldrig mer någonsin ha hand om något som över huvud taget har med andra människor att göra, inte heller något som har med ekonomi att göra, troligtvis inte ens med sin egen ekonomi! Nej, en sådan man hör inte hemma någon annan stans än bakom lås och bom!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |–

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s